Oldtimer Nederland | Startpagina
Autodemontagebedrijf F. Pril

Oldtimer Nederland: klassiekers, oldtimers en classic cars

Austin Healey

Het merk Austin Healey is in 1952 onstaan uit een overeenkomst tussen Leonard Lord van het merk Austin (onderdeel van de British Motor Corporation (BMC)) en het merk Donald Healey, een gerenommeerde auto engineer en designer.

Austin-Healey heeft sportauto's geproduceerd tot 1972, het jaar waarin de 20-jarige overeenkomst tussen Healey en Austin af liep. Donald Healey vertrok al in 1968, het jaar waarin de British Motor Holdings (BMC was gefuseerd met Jaguar Cars in 1966 tot de BMH) British Leyland werd.

De naam Austin is nu in eigendom van Nanjing, die de boedel van de in 2005 failiet gegane MG Rover Group (voormalig British Leyland's) heeft gekocht. Nadat Donald Healey zijn oorspronkelijke bedrijf (Donald Healey Motor Company) heeft verkocht is het Healey merkt geregistreerd onder een nieuwe firma: Healey Automobile Consultants, De familie Healey heeft in 2005 dit bedrijf verkocht aan HFI Automotive.

In juni 2007 hebben Nanjing and Healey Automobile Consultants / HFI Automotive een overeenkomst gesloten met als doel het Austin-Healey en Healey merk nieuw leven in te blazen naast NAC's merk MG.

Austin Healey advertenties

Afbeelding van AUSTIN HEALEY SPRITE “frogeye” 1958
Afbeelding van Austin Healey 3000 Mk3 Ph2 1966
Afbeelding van Newly Restored BT7
Afbeelding van Austin Healey 100/6

Alle Austin Healey advertenties

Austin Healey specialisten

Damen en Kroes Boxtel

Populaire oldtimer en klassieker merken