Oldtimer Nederland | Startpagina
Canadaco B.V.

Oldtimer Nederland: klassiekers, oldtimers en classic cars

Oldtimerverzekeringen

Tips bij keuze oldtimerverzekering

Alhoewel de keuze voor een oldtimerverzekering vaak gebaseerd is op de premie die de verzekeringsmaatschappij in rekening brengt, is het verstandig om ook naar de overige voorwaarden te kijken. De FEHAC (Federatie Historische Automobiel en Motorfietsclubs) heeft in een onderzoek naar oldtimerverzekeringen acht eisen gedefinieerd waaraan een oldtimerverzekering zou moeten voldoen:
1. Geen leeftijdsdiscriminatie van de verzekerde/bestuurder.
2. Erkenning van clubtaxaties.
3. Geen koppelverkoop met de dagelijkse auto.
4. Altijd-terug-garantie na een ongeval van het voertuig.
5. Goede regeling van cascoschade.
6. Vrije keuze waar het voertuig hersteld wordt.
7. Het terugkrijgen van het voertuig na totalloss schade moet mogelijk zijn.
8. Geen beperkingen van de dekking tijdens toer-en regelmatigheidsritten.
Met name in de twee laatst genoemde punten worden in de oldtimerverzekering door veel verzekeringsmaatschappijen beperkingen opgelegd. Uiteraard is de keuze voor een oldtimerverzekering een afweging van de persoonlijke situatie.

Overige aspecten

Naast bovengenoemde aspecten zijn de volgende vragen belangrijk:
• Het aantal kilometers dat u per jaar aflegt in uw klassieke voertuig?
• Het gebruik: alleen hobbymatig of als dagelijks vervoermiddel? Alhoewel de FEHAC van mening is dat oldtimerverzekeringen bestemd zijn voor historische voertuigen die niet worden gebruikt als dagelijks vervoermiddel, zijn er wel maatschappijen die dagelijks gebruik toestaan.
• De leeftijd van het voertuig? Vrijwel alle maatschappijen accepteren voertuigen ouder dan 25 jaar, sommige ook (bepaalde) voertuigen die jonger zijn dan 20 jaar.
• De risico's die u wilt afdekken? WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), brand/diefstal of (beperkte) cascodekking, ongevallen dekking voor inzittenden, rechtsbijstand?. Veelal is het verstandig om te kiezen voor een vorm van cascodekking omdat een WA dekking alleen de schade van de tegenpartij dekt en u zelf bij een schuldschade helemaal niets krijgt uitgekeerd.

Aanbieders van oldtimerverzekeringen

Wij adviseren u bij circa 3 aanbieders een offerte voor een oldtimerverzekering aan te vragen, zodat u deze kunt vergelijken op premie en op bovenstaande punten. Bij veel van onderstaande verzekeraars kunt u direct online de premie berekenen, een vrijblijvende offerte aanvragen en uw oldtimerverzekering online afsluiten.

› Bereken de premie van de voordelige oldtimerverzekering van Diks!
› Diks Verzekeringen
› VerzekeringsGemak

Uw bedrijf in deze lijst?
Meer oldtimerverzekeraars

Populaire oldtimer en klassieker merken