Oldtimer specialist Canadaco B.V.

Oldtimer Nederland: klassiekers, oldtimers en classic cars

   Advertenties

Uitgebreid zoeken
Advertentie plaatsen
Home > Shop > Boeken Nederlands

• Boeken Nederlands • Autokaarten & reisgidsen
• Boeken Engels • Navigatieapparatuur
• DVD's • Tijdschriften


Boeken Nederlands
DAF Monografieen XI - DAF Variomatic
DAF Monografieen XI - DAF Variomatic
Hans Stoovelaar

DAF Monografieen XI - DAF Variomatic
Beschreven wordt de historie van de Daf personenwagens vanaf het begin tot de overname door Volvo in 1975. In dit boek een compleet overzicht van alle Daf personenwagens die er gebouwd zijn, met circa 300 illustraties in kleur en zwart-wit.

Fiat 500 in woord en beeld
Fiat 500 in woord en beeld
Elmar Scherer

Fiat 500 in woord en beeld
De Fiat 500 is een auto om verliefd op te worden. Het populaire automodel werd in 1957 gepresenteerd en werd het autosymbool bij uitstek van Italiaanse levensvreugde. Dit boek vertelt aan de hand van meer dan honderdtwintig foto’s het succesverhaal van dit charmante voertuig, zinnebeeld van zowel het naoorlogse wirtschaftswunder als la dolce vita.

De geschiedenis van Gremi
De geschiedenis van Gremi
Willem Pol

De geschiedenis van Gremi
Gremi, de Groninger Rijwiel- en Motor Industrie. Het bedrijf bestaat inmiddels niet meer, maar voor veel auto- en motorliefhebbers in Nederland is de bedrijfsnaam nog altijd een begrip. Decenniallang importeerde Gremi motorfietsen en auto's naar ons land. Via een uitgebreid netwerk van dealers vonden motormerken als Triumph, Ardie, AJS, Horex en TWN hun weg naar het publiek. En auto's als de Goggomobil, de Isar, Scaldia, Zastava en Lada.

Het geheim van Hitler's Volkswagen
Het geheim van Hitler's Volkswagen
Paul Schilperoord

Het geheim van Hitler's Volkswagen
De Volkswagen Kever werd door Adolf Hitler en de nazi's gepromoot als 'de auto voor het gewone volk'. Hitler zelf maakte een aantal ontwerpschetsen voor de Kever - die in dit boek voor het eerst worden gepubliceerd. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept, de naam én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim. Terwijl Ganz zelf uit de geschiedenis werd gewist, werd zijn Kever de auto van de eeuw.

OKM Jaarboek 2014
OKM Jaarboek 2014
Haakman

OKM Jaarboek 2014
Overzicht van 9500 klassiekers en 1500 youngtimers / 2014.

Maserati
Maserati
Haakman

Maserati
Uit de archieven van: Maserati.

Austin Healey
Austin Healey
Haakman

Austin Healey
Uit de archieven van: Austin Healey.

Bijzondere mensen, autocollecties, verhalen
Bijzondere mensen, autocollecties, verhalen
Ard op de Weegh

Bijzondere mensen, autocollecties, verhalen
Dit boek verhaalt over negen bijzondere mensen met een enorme passie voor de automobiel. Wat hen bewoog, hoe ze hun ideaal bereikten, hoe ze hun hartstocht overbrachten op anderen en hun levensverhaal. Het boek bevat naast nieuw materiaal ook veel nog nooit gepubliceerde historische foto's.

Fiat
Fiat
Haakman

Fiat
Onder de titel, Uit de archieven van: Fiat, wordt op 160 pagina's kwaliteitspapier een beeld geschetst van het in 1899 opgerichte Italiaanse automerk Fiat.

Volvo 240 en 260
Volvo 240 en 260
Wietze de Vries

Volvo 240 en 260
De als model 75 in 1974 geïntroduceerde Volvo 240/260-serie was voor Volvo Personvagnar een belangrijke stap vooruit op het gebied van veiligheid, milieu en rijplezier. Ook als motor voor de organisatorische veranderingen binnen het bedrijf was de serie vanaf 1988 onontbeerlijk voor de fabrikant. Per modeljaar van 1975 tot en met 1993 wordt de 240/260-serie gepresenteerd in de juiste chronologische volgorde aan de hand van onder andere de wijzigingen in de uitvoering van de serie, de aandrijflijn en het voor de 240 en 260 belangrijke LPG. De vele gezichten als onder andere zaken-, gezins-, diplomaten-, bestel- en raceauto komen ook aan bod.

Origineel Nederlands
Origineel Nederlands
Ton Lohman

Origineel Nederlands
Duizenden autos uit de periode 1946-1977 houden het in Nederland nog steeds vol. Vaak gerestaureerd, maar lang niet altijd. Over die autos gaat dit boek. Autos van gewone mensen, maar ook bolides van Prins Bernhard, Toon Hermans of Johan Cruijff. Bij de RDW is de registratiehistorie geverifieerd en dan blijkt dat er zeer trouwe eigenaren zijn, die de auto soms wel ruim veertig jaar in hun bezit hebben.Een willekeurige greep uit het rijdend museum leverde dit boek op: 500 overlevers uit de periode 1946-1977 van zon honderd verschillende merken. Varierend van Abarth tot Wolseley. Met een korte beschrijving, wat nuttige gegevens en de dag van registratie (waar mogelijk). Een origineel Nederlands kenteken is bij de selectie ht criterium geweest. Het jaar 1977 was het laatste jaar dat de blauwe kentekenplaat gebruikt werd en dat jaar markeert het eind van de periode.

Mercedes-Benz Icon of Style
Mercedes-Benz Icon of Style
Alessandro Sannia

Mercedes-Benz Icon of Style
Er is weer een tijdloze mythe die zich bij onze Icons of Style-reeks voegt: Mercedes. In deze titel zullen we Mercedes-Benz ontdekken, de gerenommeerde producent van luxewagens, over de hele wereld herkenbaar dankzij zijn iconische ster met drie punten. Als je houdt van mooie autos en prachtige fotografie, neem dan zeker eens een kijkje in deze nieuwe Icon of Style.

Mini Cooper
Mini Cooper
A. Sannia

Mini
In 1959 rolden de eerste exemplaren van de Austin Seven en de Morris Mini Minor van de band. Deze revolutionaire wagen was ontworpen door de ontwerper van Italiaanse afkomst, Alec Issigonis. De Mini was een groot succes. Tot 1999, toen de productie stopte, waren er meer dan vijf miljoen exemplaren gebouwd. In 2000 werd de nieuwe Mini gelanceerd. In dit boek worden alle uitvoeringen summier gepresenteerd. Naast de gewone Mini zijn dat de stationcar (Countryman), pick-ups en bestelwagens, alsmede de luxe uitvoeringen gemaakt door Riley en Wolseley. Een topper was de Mini Cooper waarmee vele rally-successen werden behaald. Het boek is tweetalig (Nederlands en Frans). Een leuk boekje in oblong formaat met ca. 200 afbeeldingen, merendeels in kleur.

Ferrari Formula 1
Ferrari Formula 1
Paolo D'Alessio

Ferrari Formule 1
Dit boek verhaalt de geschiedenis van s werelds bekendste Formule 1-racewagenbouwer. Lees er alles over, vanaf het prille begin tot en met Ferraris meest recente successen met veelbelovend piloot Kimi Raikkonen, die zijn uiterste best doet om Michael Schumachers schoenen met waardigheid te vullen.De geschiedenis van 50 jaar Ferrari in de Formule 1 is een verhaal van ups en downs, van gedenkwaardige wapenfeiten en bittere teleurstellingen, van opwindende hoofdstukken en lange periodes van verval. Maar dat is eigenlijk weinig relevant omdat Ferrari, heel eenvoudig, de essentie zelf is van F1.

Kever = Coccinelle
Kever = Coccinelle
A. Sannia

Coccinelle
Dit tweetalige boek behandelt de geschiedenis van de Kever, van de ontmoeting tussen Ferdinand Porsche en Adolf Hitler tot aan de huidige Kever. De Volkswagen Kever ('oud' model) is in productie geweest van 1939 tot 2003, er zijn in deze jaren meer dan 21,5 miljoen exemplaren geproduceerd. De tekst is in kolommen naast en onder elkaar in het Frans en Nederlands afgedrukt. Veel illustraties en foto's, grotendeels afkomstig van promotiemateriaal van Volkswagen en vrijwel allemaal in kleur afgedrukt. De uitvoering is mooi, de tekst is informatief, bondig en prettig leesbaar. De 'netto' hoeveelheid informatie valt echter, mede door de tweetaligheid, tegen. De echte VW liefhebber zal niet veel nieuws in het boek ontdekken. Vooral een aardig boekje voor de 'gemiddelde' autoliefhebber en (aspirant) Keverbezitter.

Porsche Icon of style
Porsche Icon of style
Alessandro Sannia

Porsche Icon of style
Autos van Porsche zijn bij de beste high performance voertuigen in de wereld. Deze reputatie hebben ze dan ook verdiend. Door hun minutieuze bediening, en hun overvloedige power, biedt Porsche een onvergelijkbare rij-ervaring. Het is logisch dat voor veel mensen het merk de definitie is geworden van de sportwagen. De kleinste onafhankelijke autofabrikant van de wereld is dan ook ontegensprekelijk een van de meest befaamde merken in de branche geworden. Dit boek schetst de volledige geschiedenis van het bedrijf uit Stuttgart: van de legendarishe 356 tot de 911 Carrera, de Boxter, de Cayman, de Cayenne Sports SUV en de Panamera van vandaag.

Ferrari Classic Icon of Style
Ferrari Classic Icon of Style
Tectum

Ferrari Classic Icon of Style
Ontdek Ferrari Classic, de iconische sportauto, en zijn geschiedenis buiten de racebaan. Als je van mooie autos en prachtige fotografie houdt, neem dan zeker eens een kijkje in deze nieuwe Icon of Style.

60 jaar Porsche historie
60 jaar Porsche historie
Leon Zijlmans

60 jaar Porsche historie
Ruim 500 reclame-kaarten van Porsche in een magnifieke uitgave: nagenoeg alle Porsche-prentbriefkaarten uitgegeven sinds 1950 aangevuld met materiaal van de Amerikaanse importeur in samenwerking met de Nederlandse importeur Pon een ongebruikelijke, maar fascinerende geschiedenis van dit merk.

DAF YP 408 en tijdgenoten
DAF YP 408 en tijdgenoten
Hans Stoovelaar

DAF YP 408 en tijdgenoten
50 Jaar geleden, op 16 juni 1959 tijdens de Voertuigendag van de Koninklijke Landmacht in de Legerplaats Oirschot, stond daar een nieuwe pantserwagen van Nederlands fabrikaat, de DAF YP 408. Auteur Hans Stoovelaar behandelt in dit boek voor een groot deel aan dit bijzondere voertuig, dat vanaf 1964 tot 1988 deel heeft uitgemaakt van onze krijgsmacht en dienst heeft gedaan in Nederland, Duitsland, Suriname en Libanon.

Porsche 911 in detail
Porsche 911 in detail
Peter Morgan

Porsche 911 in detail
In de wereld van sportauto's is de Porsche 911 een icoon. De lijnen en technische aspecten van de auto zijn in de loop der decennia weliswaar steeds verder geëvolueerd; de basis is altijd gelijk gebleven. In dit boek wordt uitgebreid uitgelegd hoe de 911 zich ontwikkeld heeft aan de hand van alle modellen en varianten. Een ultiem naslagwerk voor liefhebbers, verzamelaars en restaurateurs. Compleet met productieaantallen, optielijsten, chassis- en motornummers en nog veel meer geeft dit boek alle informatie die eigenaren en liefhebbers van een originele Porsche 911 zich maar kunnen wensen. Van het oorspronkelijke tweeliter model tot de laatste vloeistofgekoelde 997: ieder model uit de periode 1963-2010 wordt in detail beschreven.

MACK vrachtwagens van Floor
MACK vrachtwagens van Floor (1956-1973)
Raymond Beekman

MACK vrachtwagens van Floor
De firma Floor begon al voor de Tweede Wereldoorlog als handelaar in hooi en stro en naast de foerage ook in aardappelen. De transporten verzorgde het bedrijf zelf. Aan het eind van de jaren veertig ging Floor zijn eerste aanhangwagen bouwen.De vrachtwagens om de aanhangwagens te trekken waren afkomstig uit de leger dump. Floor bezat begin vijftiger jaren een behoorlijk aantal NR-Macks waarmee het ook veel stenen vervoerde in de periode van de wederopbouw. Zo werd Floor tussen 1956 en 1974 de importeur van de Amerikaanse Mack vrachtwagens, eerst in Nederland, daarna in de hele Benelux. Daarna koos het bedrijf definitief voor de productie van hun eigen merk vrachtautos, de F.T.F.
Rechtgelijnde Welvaart - 50 jaar Peugeot 404
Rechtgelijnde Welvaart - 50 jaar Peugeot 404
Wim Noorman

Rechtgelijnde Welvaart - 50 jaar Peugeot 404
In mei 1960 introduceert Peugeot in Versailles het nieuwste model in haar collectie. Voor de schrijvende pers " en de concurrent " staan daar in het Palais des Sports twee glanzend witte 404"s. De auto begint dat jaar aan een zegetocht die inmiddels al vijftig jaar duurt. De 404 is in 1960 niet revolutionair vernieuwend en in oktober 1975 " als de laatste 404 in Sochaux van de band komt " is ze nog altijd niet verouderd. In die vijftien jaar is er in Nederland een keur aan 404-modellen te koop, van de berline en de break tot de pick-up. Er is zelfs een aantal jaren een cabriolet en een coupe. De Peugeot 404 zal een scharnierpunt voor de autofabrikant worden. Van een lokale fabrikant in het Franse Franche-Comte groeit zij uit tot een wereldspeler van formaat, alles binnen de levenscyclus van de 404.

Legendarische autosportroutes
Legendarische autosportroutes - 30 beroemde routes die u nu kunt rijden
Meaden, R

Legendarische autosportroutes - 30 beroemde routes die u nu kunt rijden
Van beroemde wegraces als de Mille Miglia en de Targa Florio tot de slopende bergklim van Pikes Peak in hartje Amerika: in dit boek maakt u kennis met enkele van de meest spectaculaire circuits, wegen en landwegen die de auto- en motorsport gedurende meer dan honderd jaar mee vorm hebben gegeven.

50 jaar Volvo bedrijfswagens - aan de andere kant van het stuur
50 jaar Volvo bedrijfswagens - aan de andere kant van het stuur
Klaas Bos

50 jaar Volvo bedrijfswagens - aan de andere kant van het stuur
50 Jaar Volvo-bedrijfswagens, aan de andere kant van het stuur Dit is geen gewoon autoboek!Natuurlijk nemen bedrijfswagens, in dit geval van Volvo, een belangrijke plaats in maar er is een dimensie meer. De auteur vertelt over zijn persoonlijke belevenissen en ervaringen in het Europese wegtransport. Aan bod komen onder meer economische, wegvervoer- en voertuig-technische onderwerpen. Maar ook de ontwikkeling, de fabricage en de afzet van vrachtwagens, de wensen van de transportbranche, organisatorische en personele perikelen, de eigenaardigheden van de manier van het zakendoen en de ambtenarij in bepaalde landen.

Het lot van de slapende schoonheden
Het lot van de slapende schoonheden
Weegh, A. op de & Hottendorff, K.

Het lot van de slapende schoonheden
Zeg 'Slapende Schoonheden' tegen een autoliefhebber en hij weet meteen waar je het over hebt; een wereldberoemd geworden fotoserie uit begin jaren tachtig van een bijzondere collectie klassieke automobielen die zo op het oog leken weg te roesten in een Franse boerenschuur, verwaarloosd door hun eigenaar. Auto's van beroemde merken als Bugatti, Lancia, Ferrari, Alfa Romeo, Cord en Aston Martin, die dik onder het stof hun dagen sleten, voordat ze van ellende uit elkaar zouden vallen. Velen hebben geprobeerd te achterhalen wat er de afgelopen vijfentwintig jaar met de auto's is gebeurd. Vergaan? Vernietigd? Verkocht? Maar de sporen liepen dood. Totdat twee Nederlanders en een Duitser doorgingen waar anderen het opgaven. Dit boek vertelt op een jongensboekachtige manier over hun drie jaar durende speurtocht naar het lot van de auto's uit die Franse boerenschuur. Het laat het verhaal achter de collectie zien vanaf het begin in 1948, via het moment in 1983 dat de fotoserie openbaar werd gemaakt, tot die dag in 2007 waarop de auteurs spraken met de inmiddels 79-jarige eigenaar, die voor het eerst sinds 25 jaar het stilzwijgen over het lot van zijn collectie verbrak.

DAF 6 - strepers en opvolgers
DAF 6 - strepers en opvolgers
Stoovelaar, Hans & Hans Stoovelaar

DAF 6 - strepers en opvolgers
Dit zesde deel in de reeks DAF-monografieen van uitgeverij Aprilis is gewijd aan de laatste generaties DAF trucks met de sinds 1949 geproduceerde cabine, bekend als 'kikker-DAF's'. Samensteller Hans Stoovelaar hanteert zijn beproefde methode: chronologisch worden artikelen uit Auto- en Motortechniek, Beroepsvervoer, de DAFbode en (vooral) Het DAFblad afgedrukt met korte verbindende teksten. Aparte hoofdstukken zijn gewijd aan expeditiebedrijf De Snelle Visser, waarvan oud-directeur P. Visser het voorwoord schreef en aan 'DAF versus Bedford'. Prachtig is het verhaal waarin Hans Witte zijn 'oer-DAF' gevoel verwoordt. Verder: fotopagina's gesorteerd op provincie, aandacht voor brandweer- en legervoertuigen, miniaturen, RAM en GINAF trucks met DAF cabines, kermisauto's, klassiekers en DAF's in het buitenland. Maar waarom het nu zo interessant is om tot in detail de catering te beschrijven bij de opening van de cabinefabriek in Belgie? Tabellen met technische gegevens maken het boek compleet. Met 280 illustraties waarvan 80 in kleur.

Autobussen in hun tweede leven - waar reden ze verder?
Autobussen in hun tweede leven - waar reden ze verder?
Berendes, R.V.

Autobussen in hun tweede leven - waar reden ze verder?
Wanneer een busmaatschappij een bus na jarenlange trouwe dienst afvoert wil dat nog geenszins zeggen dat de wagen rijp voor de sloop is. Integendeel! Zo"n wagen kan nog jaren mee. De bus is dan echter te oud geworden voor de zware stads- en lijndiensten volgestouwd met passagiers waarbij uren achtereen gereden wordt met veel remmen en optrekken. Bovendien maakt de voortschrijdende techniek het noodzakelijk dat de voertuigen worden vervangen door moderner materieel met knielinrichting en laagdrempeligheid, alsmede schonere motoren. Voor een busondernemer is de bus dan "afgeschreven", en verdwijnt hij uit het wagenpark. Op dat moment zijn er diverse mogelijkheden...

Scania-bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig
Scania-bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig
J. Bolt

Scania-bussen in Nederland in de jaren vijftig en zestig
Op jonge leeftijd begon Jan Bolt (1956) belangstelling te ontwikkelen voor de trolley- en dieselbussen van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf in zijn woonplaats Groningen. In Nederland hebben in het streekvervoer in de eerste naoorlogse jaren enkele honderden bussen gereden van het Zweedse merk Scania, toen nog Scania-Vabis geheten.

80 jaar DAF historie op kaart in beeld gebracht
80 jaar DAF historie op kaart in beeld gebracht
Zijlmans, L.

80 jaar DAF historie op kaart in beeld gebracht
Dit handzame boekje vertelt het verhaal van het Italiaanse stijlicoon Fiat 500. Lees alles over de geschiedenis van deze wonderlijke auto. U leest over de totstandkoming van de cinquecento, de ontwikkeling, verschillende uitvoeringen, de plaats van de 'pinda' in de Italiaanse maatschappij, technische informatie... Het boek is rijkelijk geïllustreerd. Een must voor de ware autoliefhebber!

Geillustreerde oldtimer encyclopedie sport- en personenauto's 1886-1940
Geillustreerde oldtimer encyclopedie / sport- en personenauto's 1886-1940
R. de la Rive Box

Geillustreerde oldtimer encyclopedie / sport- en personenauto's 1886-1940
In deze Oldtimerencyclopedie vindt u de mooiste, opvallendste, lelijkste en vreemdste auto"s terug die vanaf de jaren "80 van de 19e eeuw zijn geproduceerd. U leest over de vele merken die de concurrentieslag niet lang volhielden en na enkele meer of minder geslaagde modellen van de markt verdwenen. U vindt ook informatie over de merken die vandaag de dag nog steeds op de weg te vinden zijn: de fabrieken die twee wereldoorlogen en een enorme economische crisis overleefden. Van driewieler met zeildoek tot imponerende sportwagen en alles wat zich daartussen bevindt, komt u tegen in deze Oldtimerencyclopedie 1886-1940.

Auto's en zo ...
Auto's en zo ...
Jeremy Clarkson

Auto's en zo ...
Auto's en zo... is een selectie van Clarkson zijn allerleukste columns uit de succesvolle boeken The World According to Clarkson, Motorworld en On Cars. Clarkson gaat op zijn onnavolgbare wijze in op vragen als: Waarom zijn Italianen meer geïnteresseerd in hun uiterlijk dan in waar ze naartoe gaan? Waarom hebben Indiërs zoveel ongelukken? Waarom zijn mannen een verloren zaak? Waarom worden Honda's vaak door oude mensen gekocht? Met Auto's en zo levert Clarkson wederom een boek vol humoristische en ironische verhalen op, precies zoals we dat van hem gewend zijn.Vavato
Catawiki veilingen
Oldtimertaxeren
Verzekeringsgemak
Stalling31